Dondurulmuş gıdalar geçmiş yıllarda tercih edilmese de günümüz şartlarında hemen hemen tüm ürünlerde tercih edilmektedir.
Dondurulmuş Gıda Sektöründe Soğuk Zincir Ne Demektir?
Dondurulmuş gıda maddelerinin karakteristik özelliklerinde dondurulmalarından tüketim aşamasına kadar herhangi bir değişim olmasını önleyecek şekilde soğuk ortamlarda korunması işlemi soğuk zincir olarak tabir edilir.
Dondurulmuş gıda ürünlerinde hayati önem taşıyan soğuk zincir, gıdaların -36°C derecede dondurulup tüketime kadar olan süreçte -18°C derecede (bu dereceler ürün çeşidine göre değişebilmektedir) korunmasını sağlamaktadır.
Dondurulmuş besinler, kalitenin korunması amacıyla dondurulma işleminin ardından paketlenerek fabrika deposunda muhafaza edilmektedir.
Şoklanmış gıdaların muhafazasında dağıtıcı, perakendeci depoları ve süpermarket derin dondurucularındaki sıcaklığın -18°C derece olması zorunluluğu bulunmaktadır.
Şoklama Tünellerinde Bazı Referanslarımız;
-
Beyza Piliç Şoklama Tüneli 10 TON/11 Saat (4 Adet) Adana/Türkiye
-
Al Nokbah Al Watania 2,5 TON/11 Saat (2 Adet) Riyad/Suudi Arabistan
-
Şahin Tavukçuluk Şoklama Tüneli 10 TON/11 Saat (2 Adet) Adana/Türkiye
-
Saray Piliç Şoklama Tüneli 10 TON/11 Saat (1 Adet) Adana/Türkiye
-
Siyazen Tavukçuluk 10 TON/11 Saat (1 Adet) Siyazen/Azerbaycan
-
Öznesil Tavukçuluk 10 TON/11 Saat (1 Adet) Malatya/Türkiye
-
İslamoğlu Şoklama Tüneli 2,5-3 TON/11 Saat (1 Adet) Kayseri/Türkiye
-
Akdeniz Entegre Şoklama Tüneli 2,5-3 TON/11 Saat (1 Adet) Antakya/Türkiye